Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Berita

Manage PermissionsManage Permissions
27.02.21| Penyampaian Sijil Kursus Sistem Bahasa Melayu

PENYAMPAIAN SIJIL KURSUS SISTEM BAHASA MELAYU

Oleh: Unit Perhubungan Awam | Photo:  Dy. Siti Norazidah Binti Md. Said

Seramai 24 orang warga Pejabat Suruhanjaya Perkhidmatan Awam menghadiri Kursus Sistem Bahasa Melayu yang diadakan selama 2 hari iaitu bermula pada hari Khamis, 25 Februari 2021 dan berakhir pada hari Sabtu, 27 Februari 2021 bertempat di Tingkat 4, Bangunan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. 

Kursus Sistem BM 1.JPG    Kursus Sistem BM 3.JPG  

Kursus berkenaan telah disampaikan oleh Dayang Hajah Norati binti Bakar, Pegawai Bahasa dari Dewan Bahasa dan Pustaka, Kementerian Kebudayaan, Belia dan Sukan. Selain pengajaran yang disampaikan, peserta kursus juga diberikan tugasan dan pembentangan secara berkumpulan dalam mempamerkan ilmu yang telah dipelajari sepanjang kursus dijalankan.

DSC_0087_NEW-01.jpg

Pada hari terakhir kursus, sijil-sijil penyertaan telah disampaikan oleh Awang Mohamad Riaz bin Haji Mohd Amin /Amin, Pemangku Setiausaha Suruhanjaya Perkhidmatan Awam kepada kesemua peserta-peserta kursus. 

Tujuan kursus ini diadakan adalah bagi memperkasakan dan memperkayakan lagi penggunaan  Bahasa Melayu dikalangan warga Pejabat SPA terutama sekali dalam menjalankan tugas seharian.


Attachments