Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Berita

Manage PermissionsManage Permissions
05.08.17 - Majlis Doa Selamat Bagi Bakal Jemaah Haji Pejabata Suruhanjaya Perkhidmatan Awam

MAJLIS DOA SELAMAT BAGI BAKAL JEMAAH HAJI PEJABAT SURUHANJAYA PERKHIDMATAN AWAM YANG BAKAL MENUNAIKAN FARDHU HAJI TAHUN 1438H/ 2017M

Oleh: Wardah binti Haji Ibrahim

majlis.jpgmajlis(1).png

SABTU , 5 Ogos – Pejabat Suruhanjaya Perkhidmatan Awam hari ini telah mengadakan Majlis Doa Selamat bagi Pegawai dan Kakitangan Pejabat Suruhanjaya Perkhidmatan Awam yang bakal menunaikan fardhu haji pada tahun ini bertempat di Dewan Ujian, Tingkat 2, Pejabat Suruhanjaya Perkhidmatan Awam.

Turut hadir ke majlis tersebut ialah Yang Mulia Pengiran Dato Paduka Haji Abu Bakar bin Pengiran Seri Indera Pengiran Haji Ismail, Pengerusi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam, Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam, Ahli Suruhanjaya Perkhidmatan Awam, Pemangku Setiausaha Suruhanjaya Perkhidmatan Awam, Pegawai Tugas-Tugas Khas, Pegawai-pegawai Kanan dan Pegawai serta kakitangan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam.

Majlis dimulakan dengan bacaan surah Al-Fatihah yang diketuai oleh Yang Mulia Haji Mohammad Sa'adullah bin Haji Salleh, Imam Masjid  Rashidah Sa'adatul Bolkiah Kg Sg Akar.

Majlis seterusnya ialah Penyampaian Sumbangan kepada bakal-bakal Jemaah haji dan kemudian diakhiri dengan bacaan Doa Selamat.

Seramai lebih kurang 100 orang pegawai dan kakitangan telah hadir bagi sama-sama membaca doa selamat untuk bakal-bakal Jemaah haji yang bakal menunaikan fardhu haji pada tahun ini. Mereka yang dimaksudkan  ialah Yang Mulia Awg Jaini bin Haji Abdullah, Ahli Suruhanjaya Perkhidmatan Awam dan Yang Mulia Dyg Mariam binti Haji Nohi/ Nohin, Pegawai Perangkaan Rendah yang bertugas di Unit Perangkaan dan Dokumentasi, Bahagian Mesyuarat, Tatatertib dan Perangkaan.

Attachments