Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Berita

Manage PermissionsManage Permissions
27.07.17 - Majlis Penghargaan Konvensyen KKC 2017

MAJLIS PENGHARGAAN KONVENSYEN KUMPULAN KERJA CEMERLANG JABATAN PERDANA  MENTERI DI PERINGKAT KEMENTERIAN BAGI TAHUN 2017

Oleh: Wardah Binti Haji Ibrahim

KKC.jpg

Wakil Pejabat Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Bersama Tetamu Kehormat Majlis Semasa Sesi Bergambar Ramai.

Khamis, 27 Julai – Pejabat Suruhanjaya Perkhidmatan Awam hari ini telah sama-sama hadir ke Majlis Penghargaan Konvensyen Kumpulan Kerja Cemerlang Jabatan Perdana Menteri di Peringkat Kementerian Bagi Tahun 2017 yang berlangsung di Dewan Bankuet Jabatan Perdana Menteri, Jalan Perdana Menteri.

Majlis penghargaan ini adalah kesinambungan daripada pembentangan-pembentangan yang telah disampaikan oleh wakil daripada Pejabat Suruhanjaya Perkhidmatan Awam pada hari Isnin (24 Julai 2017) dan Selasa (25 Julai 2017) yang lepas.

Hadir selaku Tetamu Kehormat Majlis ialah Awg Haji Nazmi bin Haji Mohamad, Setiausaha Tetap Hal Ehwal Korporat dan Pentadbiran Awam yang juga selaku Pengerusi Jawatankuasa Pandu Kumpulan Kerja Cemerlang Jabatan Perdana  Menteri di Peringkat Kementerian.

KKC(1).png

Wakil Pejabat Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Yang Membuat Pembentangan Pada Hari Isnin (Kumpulan JAWHARA)

KKC(2).png

Wakil Pejabat Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Yang Membuat Pembentangan Pada Hari Isnin (Kumpulan JAWHARA)

Di dalam majlis tersebut juga telah diumumkan 3 buah pasukan yang terpilih bagi mewakili Jabatan Perdana Menteri untuk bertanding ke Majlis Konvensyen Kumpulan Kerja Cemerlang di Peringkat Kebangsaan Kali ke–20, tahun 2017 iaitu daripada Jabatan Audit, Jabatan Radio Televisyen Brunei dan Jabatan Perkhidmatan Awam.

Dengan adanya majlis seperti ini diharap akan dapat mendorong semangat para peserta bagi memperbaiki dan meningkatkan lagi mutu kerja, kecekapan bekerja, meningkatkan keberkesanan bekerja dan produktiviti atau daya pengeluaran kerja.

Attachments